Šviežios kokybiškos burokėlių sultys grynina kraują, stiprina kraujagysles, stimuliuoja skrandžio, žarnyno ir kepenų veiklą, mažina arterinį spaudimą, ramina nervus. Sumaišytos lygiomis dalimis su morkų ir ridikų sultimis, jos efektyviai gydo mažakraujystę, pagerina medžiagų apykaitą ir stiprina visą organizmą. Dėl magnio ir jodo gausos burokėlių sultys ypač rekomenduojamos pagyvenusiems žmonėms ir sergantiems skydliaukės ligomis bei ateroskleroze.
Jeigu organizmas vis tiek blogai toleruoja grynas burokėlių sultis (jų išgėrus kamuoja šleikštulys, vėmimas), geriausia jas vartoti sumaišius su obuolių arba bulvių sultimis.
• Norint sustiprinti organizmą ir išvengti ligų, burokėlių sultys vartojamos keletą mėnesių kasdien po 1 -2 valgomuosius šaukštus, prieš valgį. Pripratus, šią dozę galima pamažu padidinti iki 1/3 stiklinės.
• Sergant tonzilitu arba angina, į 1 stiklinę burokėlių sulčių įpilamas 1 valgomasis šaukštas acto, keletą valandų palaukiama, pašildoma ir skalaujama gerklė.